Nagyon szeretem a zöldségeket, de a sóskát erőszakkal se tudták volna ledugni a torkomon.
A kertünkben márpedig nagyon sok nő és úgy gondoltam, szedek egy keveset, hátha erőt veszek magamon és csinálok belőle valamit. A vacsorámhoz szerettem volna valami mártogatóst, de a sima ketchup/mustár nem tűnt olyan izgalmasnak. A hummusz jutott eszembe, de a citrom viszont hiányzott. Arra gondoltam, megpróbálok egy öntetet csinálni pár levél sóskával, úgyis van egy kis fanyar íze.
A kóstolásnál féltem, hogy gusztustalan íze lesz, de pont az ellenkezője történt. Annyira finom lett, hogy még a finnyás húgom is megdicsérte. Hideg salátákhoz, tésztához, mártogatósnak szuper.
Ezeket a hozzávalókat turmixoltam össze:
5-6 levél sóska
4 ek napraforgómag
50 dl víz
1 tk mustár
1 kisebb gerezd fokhagyma
csipet só